Amalfi, vol 5

Kui te tulete Amalfi rannikule suvel, siis tõenäoliselt on teie põhiliseks eesmärgiks võtta päikest, ujuda ja muuhulgas tutvuda ka kohalike vaatamisväärsustega. Juunis, juulis ja augustis siin puhates soovitan teil broneerida hotellituba, rentida korter või villa rannikul ühes kohas ja siis rendiauto, bussi või laevaga ringi liikuda. Arvestama peab, et suvel on siin hinnad ülikõrged, külad rahvast pungil täis ja ummikud teedel ulatuvad kilomeetritesse. Kui hetkel saate te sõita 20 km umbes ühe tunniga, siis augustis võib kuluda selleks poole rohkem aega.

Kui te tulete siia kevadel või sügisel, siis nähtavasti tulete kultuurihuvist ja päike ning soe vesi on lisaboonus. Sellisel juhul soovitan teil ööbida erinevates hotellides ja rannikut pidi iga päev uusi kohti avastades edasi liikuda. Oma reisi alustada võiks näiteks Napoli lähedalt, ööbida seal paar ööd, vaadata üle Pompei ja Vesuuv, siis liikuda poolsaarel lääne poole ja ööbida Sorrentos, linnas, mis mulle oma kitsaste tänavate ja sidrunipuudega väga meeldis. Sorrento oli populaarne kuurort juba 17. sajandil ning siit on ka kõige lähemal minna Capri saarele. Amalfi rannikul peatuge näiteks Positanos ja edasi juba Furores või Maioris, mis on populaarsed rannakuurortid. Mulle kõige meelepärasem koht on ikka Amalfi ise, väga armsa vanalinna ja suursuguse katederaaliga, kus erinevad kultuurid ja ajastud põimuvad. 9. ja 12. sajandi vahel oli Amalfi vabariik oma võimsuse tipul ning seda väge saab tunda veel täna linnas arhitektuuri nautides ringi liikudes.

Väga elegantne linnake on Ravello, asub Amalfist ca 6 km kaugusel sisemaal. Selle linna hiigelaeg oli 13. sajandil, mil kauplemine idamaadega oli kõrgpunktis. Villa Rufolo on kuulus, kuna siin armastas peatuda Richard Wagner, kes kogus siin inspiratsiooni oma teosteks.

Amalfi on tuntud oma sooja päikese ja imeliste vaadete pärast. Tore, et seda reisi saab ühendada ka kultuurireisiga Pompeisse. Kui lisada maitsev itaalia toit ja sõbralikud kohalikud, kes küll inglise keelt ei räägi, siis on arusaadav, miks Amalfi rannik koos Capri saarega on üks romantilisemaid puhkusepaiku kogu maailmas. Kui ma võrdlen Amalfi rannikut Prantsusmaa edelarannikul asuva Biarritziga, mis on samuti kuulutatud üheks maailma romantilisemaks piirkonnaks, siis Sorrento, Capri ja Amalfi on kolmik, mis kaalub üle kõik seni nähtud paigad.

This entry was posted in Itaalia, Amalfi rannik. Bookmark the permalink.

Leave a comment