Amalfi, vol 3

Capri saarele saate sõita praamiga Sorrentost, Amalfist ja Napolist. Praamid on samasugused, kui Tallinna ja Helsingi vahel sõitvad alused, osadele mahuvad ka autod peale, osadele vaid reisijad. Meie parkisime oma auto Sorrento sadamasse ja ostsime edasi tagasi piletid Caprile. Praamid käivad iga poole tunni tagant ja pilet maksab 27 euri edasi tagasi ühele inimesele. Sõit võtab aega 20-30 minutit olenevalt tuulest. Capril elab 13 000 inimest ning kohalikud tegelevad ainult turismiga, mis küll talvisel ajal üsna välja sureb, sest temperatuur langeb alla kümne kraadi ning 35 aastat tagasi oli saarel ka viimati lumi maas. Novembrist aprillini on enamik hotelle suletud ning saarel elu seisab uue hooaja ootuses.

Capril jõuate kõigepealt Capri sadamasse. Sealt viib teid köisraudetee paari euro eest Capri linna, mis on saare suurim küla. Mida seal siis vaadata? Seal on uhkeid hotelle, kalleid kohvikuid ja restorane, armas kirik, palju kalleid kauplusi, kus müüakse teile ehtsaid Rolex’eid ja Gucci kotte. Seal on kena jalutada ja aega surnuks lüüa. Koos lõunasöögiga kulub teil sellele linnakesele tiiru peale tegemiseks umbes kaks – kolm tundi.

Saarel on ka teine küla, see on Anacapri, mis on samuti väärt külastamist. Kõik turistid sinna ei lähe ja seetõttu on seal rahulikum ka näiteks lõunat süüa. Kui te ei tule Caprile just kallite kaubamärkide otsingule, siis kohalikust kaubandusest tasub osta nende kuulsat sidrunilikööri, sidruni shokolaadi, erinevaid parfüüme ja muidugi puust sandaale, mis on nende kaubamärk ja mille valmistamist te kohapeal ka näha saate. Capri linna ja Anacapri külastamiseks läheb teil vaja ca 4-5 tundi. Saarel on ka muid ilusaid kohti, kus loodust ja vaadet nautida, aga ringi liikumiseks vajate te siis taksot või ekskursioonibussi. Ma kindlasti ei soovita minna saarele oma autoga, sest tänavad on nii kitsad ja liiklus tihe, et enamik tänavaid kannab meie giidi sõnul nime „Oh, my God“. Seda lauset kordavad kõik turistid sadu kordi, kui nad Capri teedel liiguvad.

Lõpetuseks, Capri sobib kõigile, kes soovivad romantilist puhkust. Hotellis ööbida on seal kallis ja see on sobiv neile, kes hindavad luksust ja romantikat käsikäes. Sobiv koht on Capri abiellumiseks, mõneks mesinädala ööks või muu olulise tähtpäeva pidamiseks. See ei ole kindlasti koht, kus saab kopikat veeretada. Meie tegime aega parajaks ja istusime Capri linna keskväljaku Piazzetta kohvikus. Kohvi maksis 5.50 euri tass ja koogitükk 3 euri tükk. Unustamatud vaated ja muljed saab aga vaid praamipileti raha eest, seega ei tasu muretseda ka neil, kel rahakotti puuga seljas pole.

Teise poole oma reisist veedame me Amalfi rannikul, millised üllatused meid sinna jõudes ees ootasid, sellest järgmises kirjatükis.

This entry was posted in Itaalia, Amalfi rannik. Bookmark the permalink.

Leave a comment