Amalfi rannik, vol 1

Jõudsime Napolisse äreval ajal. Nimelt on rahutused naaberriigist Prantsusmaalt jõudnud ka siia. Seda küll teisel põhjusel, nimelt prügi on see, mis itaallased taas marru on ajanud. Mäletame ju veel selgesti eelmist „prügi-kriisi“, nüüd siis selle hetkel veel väiksem kordusetendus. Nimelt on mässumeelsed itaallased kogunenud Napoli eeslinna Terzignosse, kus nende ja politseinike vahel toimuvad juba teist päeva kokkupõrked. Vägivalla käes kannatavad kohalikud inimesed, majad ja autod, mida on tosinate kaupa põlema süüdatud. Napolis vedeleb tonnide viisi prügi tänavatel ja võimud on uue prügila avamise edasi lükanud. Prügi vedeleb tänavatel ka rannikuäärsetes külakestes ja linnades, õnneks mitte veel La Medusa Grand Hotel’s, mis asub Napoli ja Sorrento vahel, umbes 5 km Pompei kuulsast väljakaevatud linnast. Mis 79 aastal pkr Pompeis juhtus, sellest ma pikalt ei kirjutaks, sest seda teab iga vähemalt kuus klassi koolis käinud inimene, küll aga paistab meie hotellitoast suursugune Vesuuvi vulkaan otse voodisse ära!  Pärast seda võimast purset, kus laava mattis kõik imekiiresti enda alla, nii et keegi ei suutnud põgeneda, on Vesuuv pursanud veel 32 korda, viimati 1944. aastal ja endiselt peetakse teda üheks maailma ohtlikumaks vulkaaniks, seda ka seetõttu, et vulkaani ümber elab enam kui 3 miljonit inimest. Hetkel siis ka meie.

Mõni sõna hotellist ka. Hotell asub Castellammare di Stabia külas ja sai valitud meie esimeseks peatuskohaks just seetõttu, et on lähedal Pompeile, mille külastamine oli meie reisi üks eesmärke. Hotell on hea nelja tärni vääriline, siin on imeline aed, kus on vähemalt sada mandariini-, apelsini – ja sidrunipuud, palju lilli ning muid taimi. Viie tärni hotelli staatusest jääb siiski mõndagi puudu – näiteks puuduvad vooditel kattemadratsid ja vannitoas ei ole juuksepalsamit. Ning internet maksab 3 eurot tund, mis on tasuta wifiga harjunud eestlastele liig, mis liig.

Oleme viimased kaheksa aastat puhanud sügisesel koolivaheajal ikka kusagil päikese käes, kus saab ka varbad sooja vette panna. Oktoobri lõpus on õhutemperatuur Amalfi rannikul umbes 20c ringis ja vesi meres ca 16-18 kraadi. Selline keskmine suveilmake meile. September ja oktoober on Itaalia lõunaranniku külastamiseks väga hea aeg mitmel põhjusel. Esiteks ei ole siin enam nii palav kui suvel. Pompeid külastada 35c ei ole küll hea mõte! Teiseks pole siin enam niipalju turiste. Seega on ka hotellide ja toitlustuse hinnad mõistlikumad ja järjekorrad lühemad. Millised täpsemalt, sellest siis juba homme.

This entry was posted in Itaalia, Amalfi rannik. Bookmark the permalink.

Leave a comment